Η BiT εξειδικεύεται στη Μελέτη, τον Σχεδιασμό, την Εγκατάσταση, Αναβάθμιση, Συντήρηση & σε Εσωτερικές Επιθεωρήσεις Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ΕΛΟΤ EN ISO 22000:2018.
Το πρότυπο ISO 22000 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη Διαχείριση της Ασφάλειας Τροφίμων το οποίο ορίζει τις απαραίτητες οργανωτικές δομές και τις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να πληροί μία επιχείρηση ώστε να λάβει την πιστοποίηση.
Το πρότυπο ISO 22000 αφορά όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην αλυσίδα τροφίμων & ποτών (π.χ., στην παραγωγή, επεξεργασία και μεταποίηση τροφίμων-ποτών και συστατικών, στα υλικά συσκευασίας τροφίμων-ποτών, στην εστίαση, στη μεταφορά, αποθήκευση κλπ.).
Τo πρότυπο ISO 22000 περιγράφει ένα μοντέλο διοίκησης που εφαρμοζόμενο διασφαλίζει την προσδοκώμενη σταθερή ασφάλεια στα προϊόντα που προσφέρει μία επιχείρηση, με στόχο πάντα την ικανοποίηση του πελάτη.
Η εφαρμογή και η πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000, προσδίδει προστιθέμενη αξία σε μία επιχείρηση μέσω:
- διασφάλιση για την Ασφάλεια και Υγιεινή των Προϊόντων όσον αφορά Μικροβιολογικούς, Φυσικούς και Χημικούς Κινδύνους
- της ενίσχυσης εμπιστοσύνης, φερεγγυότητας και φήμης της εξασφαλίζοντας τις αμοιβαία συμφωνημένες απαιτήσεις και την εμπιστοσύνη των πελατών σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων
- της μείωσης του κόστους μέσω της αποτελεσματικότερης εσωτερικής λειτουργίας της και των δραστηριοτήτων της
- της εφαρμογής μέτρων συνεχούς βελτίωσης.
- της δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών και την διείσδυση σε διεθνείς αγορές
- του καθορισμού αρμοδιοτήτων & υπευθυνοτήτων σε όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό με αποτέλεσμα την βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος
της ικανοποίησης νομοθετικών και κανονιστικών απαιτήσεων
Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερώσουμε σχετικά με την εγκατάσταση ISO 22000 στην επιχείρησή σας.
Εναλλακτικά διαβάστε εδώ σχετικές πληροφορίες για το προαπαιτούμενο από την ισχύουσα νομοθεσία, Σύστημα HACCP (Codex Alimentarius), για όλες της επιχείρησης του Κλάδου Τροφίμων & Ποτών,