Η BiT εξειδικεύεται στη Μελέτη, τον Σχεδιασμό, την Εγκατάσταση, Αναβάθμιση, Συντήρηση & σε Εσωτερικές Επιθεωρήσεις Συστημάτων HACCP – Codex Alimentarius.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα την ασφάλεια των τροφίμων. Η Εθνική Νομοθεσία εναρμονιζόμενη με τον Κανονισμό 852/30.04.2004 απαιτεί από τις επιχειρήσεις Τροφίμων-Ποτών να εφαρμόζουν τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την παρακολούθηση των κρίσιμων σημείων κατά την παραγωγή τροφίμων με βάσει τις αρχές του HACCP.
Το HACCP (Ανάλυση Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) σύμφωνα με τον Codex Alimentarius αφορά όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην αλυσίδα τροφίμων & ποτών και συνιστά μια τεκμηριωμένη μέθοδο διαχείρισης των πιθανών κινδύνων σε όλη την αλυσίδα από την παραγωγή, διανομή έως και την κατανάλωση. Βασίζεται σε αρχές που περιγράφουν τις διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί ο αποτελεσματικός έλεγχος της παραγωγής, αποθήκευσης, διανομής και εμπορίας ασφαλών τροφίμων. Η ανάπτυξη, και εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος, συμβάλλει στη ελαχιστοποίηση του κινδύνου κατά την παραγωγική διαδικασία / παροχή υπηρεσιών, την αποθήκευση και την εμπορία των προϊόντων. Οι αρχές του HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου) υποδεικνύουν τον τρόπο ανάπτυξης και εφαρμογής ενός συστήματος ασφάλειας τροφίμων.
Η εφαρμογή και η τυχόν επιθυμητή πιστοποίηση HACCP σύμφωνα με τον Codex Alimentarius, προσδίδει προστιθέμενη αξία σε μία επιχείρηση μέσω:
- της ικανοποίησης νομοθετικών και κανονιστικών απαιτήσεων
- διασφάλιση για την Ασφάλεια και Υγιεινή των Προϊόντων όσον αφορά Μικροβιολογικούς, Φυσικούς και Χημικούς Κινδύνους
- της ενίσχυσης εμπιστοσύνης, φερεγγυότητας και φήμης της εξασφαλίζοντας τις αμοιβαία συμφωνημένες απαιτήσεις και την εμπιστοσύνη των πελατών σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων
- της μείωσης του κόστους μέσω της αποτελεσματικότερης εσωτερικής λειτουργίας της και των δραστηριοτήτων της
- της εφαρμογής μέτρων συνεχούς βελτίωσης.
- της δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών και την διείσδυση σε διεθνείς αγορές
- του καθορισμού αρμοδιοτήτων & υπευθυνοτήτων σε όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό με αποτέλεσμα την βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος
Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερώσουμε σχετικά με την εγκατάσταση HACCP – Codex Alimentarius στην επιχείρησή σας.
Εναλλακτικά, διαβάστε εδώ σχετικές πληροφορίες για την αναβάθμιση – πιστοποίηση του συστήματος HACCP της επιχείρησής σας, σε ISO 22000.